Selecteer een pagina

Personeelsbeleid is de basis van een gezonde onderneming. Jij als ondernemer wilt hier dan ook zo goed mogelijk invulling aan geven. Hieronder vind je diverse trainingen en workshops die je daarbij helpen. Wil je je aanmelden of heb je vragen, mail dan naar ons via het contactformulier.

Workshops | trainingen | opleidingen | cursussen

Training

AI Lunch & Learn

Deze lunchsessie staat volledig in het teken van Artificial Intelligence. Onder begeleiding van Matthijs Akkenaar (o.a. bekend van de AI leerflitsen) leert u de laatste AI-trends en gaat u zelf aan de slag met ChatGPT.

Online workshop

Talentgesprek met Youfit@retail

U wil graag dat uw medewerkers hun talenten op een goede manier inzetten. Zodat ze waardevol zijn voor de onderneming en dat het hen verder brengt in hun persoonlijke ontwikkeling. Het inzetten van iemands (verborgen) talenten op de juiste plaatsen is maatwerk. In deze workshop leert u hoe u de talenten van uw personeel identificeert, om vervolgens samen te kijken hoe deze het best inzetbaar zijn voor de onderneming.

Webinar

Pilot SkillsTown Connect

Mmm lekker werken wil digitale trainingen gaan aanbieden via Skills Town Connect. SkillsTown Connect is een aanbieder van online workshops en trainingen, variërend van taalcursussen, computervaardigheden, vitaliteit tot het aanleren en ontwikkelen van 21st century skills.

Cursus

Interne Vertrouwenspersoon

Recente melding van misstanden in de entertainmentsector heeft een ieder weer even doen nadenken over dergelijk ongewenst gedrag. Ongewenst gedrag in een organisatie zorgt voor onrust, onveiligheid en een hoger ziekteverzuim. Een goed opgeleide vertrouwenspersoon kan veel betekenen om dit te voorkomen of te beperken.
Schrijf je nu in!

Workshop

Feedback geven

Hoe geef je iemand respectvolle en opbouwende feedback? In een workshop van een halve dag komen de vaardigheden van goede feedback aan de orde. Deelnemers leren technieken die ondersteunend kunnen zijn bij het voeren van (lastige) gesprekken met medewerkers. Lees meer

Nieuwe workshop van Youfit@retail

Ontwikkelgesprek met Skillspaspoort retail

Door gebruik te maken van een skillspaspoort kunnen de vaardigheden van werknemers in beeld worden gebracht. In een ontwikkelgesprek kan vervolgens worden vastgesteld welke skills de werknemer kan en wil ontwikkelen en op welke wijze dit kan worden vormgegeven. Werknemers kunnen hierdoor gericht geschoold worden op ontbrekende skills.
Lees meer

Webinar

Pilot Medewerkerbetrokkenheid met Goud in Handen

Deze online informatiesessie staat volledig in het teken van de Pilot medewerkerbetrokkenheid. Goud in Handen, een programma van Cherish,  zal tijdens het programma u meenemen in hun aanpak. De methode die zowel medewerkers als bedrijfsdoelen verbindt aan de inspirerende visie van uw onderneming. Met interactieve programma’s die medewerkers in hun kracht zetten, specialiseert Goud in Handen zich in een resultaatgerichte aanpak. Bouwstenen richten zich op toepassen van visie, versterken van gezonde cultuur en betrokken coaching van medewerkers.

Webinar

Pilot Medewerkerbetrokkenheid met MKB 9+ Ondernemers

Hoe op interactieve en speelse wijze de medewerkersbetrokkenheid meetbaar te maken en te vergroten met behulp van de pop-up team verbeteraanpak en de 9+lekker werken App. In de app hebben medewerkers altijd alle praktische informatie over roosters, nieuws en werkinstructies bij de hand. Bovendien kunnen zij (vrijwillig) feedback geven over hoe ze in hun vel zitten (o.a. energiemeter).

Training

Juridische aspecten personeelsbeleid

Wat mag wel, wat mag niet? Als u zelf het personeelsbeleid doet, krijgt u vrijwel dagelijks te maken met allerlei juridische vragen. Daarom geven wij deze training vanuit de winkelpraktijk waarin praktische informatie, eigen ervaringen en vooral uw vragen aan bod komen.

Workshop van Youfit@retail

Het talentgesprek

Hoe haal je het beste uit je medewerkers? De workshop Talentgesprek biedt uitkomst!
Tot en met 2022 in elk geval gratis vanuit het project mmm lekker werken.”     

Workshop

Het goede gesprek

Praten, praten, praten. Over werk, ambities, nieuwe ontwikkelingen, toekomst. Da’s goed voor de duurzame inzetbaarheid. Maar hoe voer je een goed gesprek? En hoe pak je dat structureel aan als ondernemer? 

STAP-budget
en Persoonlijk Ontwikkelbudget

Introductiefilm
mmm lekker werken

Lekker werken, zodat de winkel op rolletjes loopt. Elke dag met plezier aan de slag. Jij en je team: samen zetten jullie je optimaal in voor de klant. En leveren de hoogste kwaliteit. Nu en in de toekomst. Dit filmpje maakt je in 2 minuten duidelijk waar het om gaat bij mmm lekker werken.

Wil je aan de slag met je medewerkers? Laat hen dan het filmpje zien dat je vindt onder ‘voor de medewerker.‘ Daarmee introduceer je op een gemakkelijke manier het onderwerp en is het ‘waarom’ meteen voor iedereen duidelijk.

 

 

Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf geeft een overzicht van vijf belangrijke factoren waarmee je als team daadwerkelijk aan de slag kunt.

Toolkit met ingrediënten uit de Schijf van Vijf

Aan de kantinetafel praten over de 3 M’s en de Schijf van Vijf? Gebruik dan de toolkit met de lekker prikkelende vragen over de 3 M’s. Waar krijg jij de grootste boost van in je werk? Met wie wil je wel een dag ruilen in de winkel? Of buiten de winkel?

Kan op elk moment, werkt top. Zo blijven jullie in gesprek.

Schijf van Vijf:


zelfstandigheid


leerruimte


maatwerkafspraken


het goede gesprek


betrokkenheid


 

 

 

Analyse Tools

Eerst breng je alles in kaart. Daarvoor krijg je een paar slimme en efficiënte instrumenten waarmee je een schat aan gegevens verzamelt. Hoe groot is de inzetbaarheid en productiviteit van je medewerkers? Dat kom je nu te weten. En dat is van fundamenteel belang.

Hoe duurzaam inzetbaar en productief zijn jullie eigenlijk? Met de Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid brengen we dit in kaart.

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie mentaal en fysiek fit, meester in je vak en spelen jullie soepel in op nieuwe ontwikkelingen? De Oriëntatiescans en de Bedrijvenscan verschaffen je hier inzicht in.

Hoe staan jullie met zijn allen in de organisatie? Hoe tevreden zijn jullie? Dankzij het MTO komt jullie onderlinge dialoog goed op gang.

Activiteiten

Na de analyse ga je aan de slag in de praktijk. Je doelen zijn duidelijk: jullie moeten als geheel team duurzaam inzetbaar zijn. Dat betekent: mentaal en fysiek fit, meester in je vakgebied en meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Daar hebben jullie de ingrediënten uit de Schijf van Vijf voor nodig. Vanuit het project mmm lekker werken zijn er vele mogelijkheden om te werken aan de duurzame inzetbaarheid van het hele team.

Mentaal en fysiek fit zijn: kijk hoe anderen dat doen en lees tips. 

Praten, praten, praten. Over werk, ambities, nieuwe ontwikkelingen, toekomst.

Wat hebben jullie nodig om lekker te werken? Stel, je wilt of moet weg.

Blijf bij in je vak. Alleen dan kun je kwalitatief goed werk leveren en de klant optimaal bedienen.

Hoe zet je je bedrijfsvoering voort, juridisch en financieel?

Er komt duizelingwekkend veel op je af als ondernemer.

Jullie arbeids- omstandigheden zo optimaal mogelijk maken.

Vraag een set dialoogkaarten op en speel het spel met alle collega’s.

Testimonials

Wat zeggen werkgevers over activiteiten of producten die het project mmm lekker werken verstrekt?

“Ik denk dat een analyse van de duurzame inzetbaarheid van mijn medewerkers gaat helpen om beter inzicht te krijgen.”

“Wat mij aanspreekt aan de KOBA-DI is dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Je bent gedwongen bewuster na te denken.”

Downloads

Het project mmm lekker werken biedt een aantal gratis instrumenten. Kijk welke producten binnen jouw organisatie kunnen helpen om lekker te werken.

Een helder overzicht van wat het project mmm lekker werken inhoudt.

Ben je al in het bezit van de Toolkit Schijf van Vijf?

Vraag een set dialoogkaarten op en speel het spel met alle collega’s.

Download deze roadmap en krijg inzicht in hoe lekker werken is in te bedden in je bedrijfsvoering

Helpende hand

‘Geef uw werknemers een helpende hand cadeau

Klik hier voor tips

Voor financieel fitte werknemers. De website biedt gesprekstips en voorbeeld filmpjes.

mmm lekker werken is een programma van Stichting 3xM Levensmiddelen. Hierin werken Vakcentrum, CNV Vakmensen en FNV Handel samen. In het programma wordt dan ook slim gebruikgemaakt van de diensten en producten van deze organisaties.

Heeft u een vraag over het programma mmm lekker werken, vul dan hieronder uw gegevens in.

Stichting 3xM Levensmiddelen

Blekerijlaan 1

3447 GR Woerden

T (0348) 41 97 71

info@mmmlekkerwerken.nl

www.mmmlekkerwerken.nl