Selecteer een pagina

Hoe bereiken we het niveau van mmm lekker werken?

Door ervoor te zorgen dat het werk uitdagend is en blijft. Jezelf voortdurend ontwikkelen. Meedenken hoe het werk nóg beter gedaan kan worden. In gesprek gaan met elkaar: hoe kun je het beste uit jezelf, uit de ander en uit de winkel halen? En waar nodig afspraken maken: wat hebben jullie allemaal nodig om lekker te kunnen werken? Dan presteren jullie als team optimaal met plezier!

Ofwel: door aandacht te besteden aan de ingrediënten van de Schijf van Vijf:

  1. Zelfstandigheid
  2. Leerruimte
  3. Maatwerkafspraken
  4. Het goede gesprek
  5. Betrokkenheid

 De Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf geeft een overzicht van vijf belangrijke factoren waarmee je als team daadwerkelijk aan de slag kunt.

Een van de M’s van mmm lekker werken staat voor meester in je vak. Dat word én blijf je door bij te blijven in je vak en door je verder te ontwikkelen. Zo kun je blijven meebewegen in de markt. Dit geldt natuurlijk voor de werknemers, die door cursussen, scholing, workshops en andere zichzelf kunnen ontwikkelen. Maar het geldt ook voor jou als ondernemer. Of neem het voeren van een goed gesprek met je medewerkers. Dat is niet altijd gemakkelijk. Volg de gratis workshop! Bekijk wat het totale aanbod is en vraag (via het contactformulier) aan het projectbureau van mmm lekker werken wat de mogelijkheden zijn voor eventuele financiering vanuit het project. 

Workshops | trainingen | opleidingen | cursussen

Workshop

Het goede gesprek

Praten, praten, praten. Over werk, ambities, nieuwe ontwikkelingen, toekomst. Da’s goed voor de duurzame inzetbaarheid. Maar hoe voer je een goed gesprek? En hoe pak je dat structureel aan als ondernemer? 

Leerrekening

Introductiefilm mmm lekker werken

Lekker werken, zodat de winkel op rolletjes loopt. Elke dag met plezier aan de slag. Jij en je team: samen zetten jullie je optimaal in voor de klant. En leveren de hoogste kwaliteit. Nu en in de toekomst. Dit filmpje maakt je in 2 minuten duidelijk waar het om gaat bij mmm lekker werken.

Wil je aan de slag met je medewerkers? Laat hen dan het filmpje zien dat je vindt onder ‘voor de medewerker.‘ Daarmee introduceer je op een gemakkelijke manier het onderwerp en is het ‘waarom’ meteen voor iedereen duidelijk.

 

 

Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf geeft een overzicht van vijf belangrijke factoren waarmee je als team daadwerkelijk aan de slag kunt.

Toolkit met ingrediënten uit de Schijf van Vijf

Aan de kantinetafel praten over de 3 M’s en de Schijf van Vijf? Gebruik dan de toolkit met de lekker prikkelende vragen over de 3 M’s. Waar krijg jij de grootste boost van in je werk? Met wie wil je wel een dag ruilen in de winkel? Of buiten de winkel?

Kan op elk moment, werkt top. Zo blijven jullie in gesprek.

Schijf van Vijf:


zelfstandigheid


leerruimte


maatwerkafspraken


het goede gesprek


betrokkenheid


 

 

 

Analyse Tools

Eerst breng je alles in kaart. Daarvoor krijg je een paar slimme en efficiënte instrumenten waarmee je een schat aan gegevens verzamelt. Hoe groot is de inzetbaarheid en productiviteit van je medewerkers? Dat kom je nu te weten. En dat is van fundamenteel belang.

Hoe duurzaam inzetbaar en productief zijn jullie eigenlijk? Met de Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid brengen we dit in kaart.

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie mentaal en fysiek fit, meester in je vak en spelen jullie soepel in op nieuwe ontwikkelingen? De Oriëntatiescans en de Bedrijvenscan verschaffen je hier inzicht in.

Hoe staan jullie met zijn allen in de organisatie? Hoe tevreden zijn jullie? Dankzij het MTO komt jullie onderlinge dialoog goed op gang.

Activiteiten

Na de analyse ga je aan de slag in de praktijk. Je doelen zijn duidelijk: jullie moeten als geheel team duurzaam inzetbaar zijn. Dat betekent: mentaal en fysiek fit, meester in je vakgebied en meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Daar hebben jullie de ingrediënten uit de Schijf van Vijf voor nodig. Vanuit het project mmm lekker werken zijn er vele mogelijkheden om te werken aan de duurzame inzetbaarheid van het hele team.

Aan de kantinetafel praten over de 3 M’s en de Schijf van Vijf.

Mentaal en fysiek fit zijn: kijk hoe anderen dat doen en lees tips. 

Praten, praten, praten. Over werk, ambities, nieuwe ontwikkelingen, toekomst.

Wat hebben jullie nodig om lekker te werken? Stel, je wilt of moet weg.

Blijf bij in je vak. Alleen dan kun je kwalitatief goed werk leveren en de klant optimaal bedienen.

Hoe zet je je bedrijfsvoering voort, juridisch en financieel?

Er komt duizelingwekkend veel op je af als ondernemer.

Jullie arbeids- omstandigheden zo optimaal mogelijk maken.

Vraag een set dialoogkaarten op en speel het spel met alle collega’s.

Testimonials

Wat zeggen werkgevers over activiteiten of producten die het project mmm lekker werken verstrekt?

Ik denk dat een analyse van de duurzame inzetbaarheid van mijn medewerkers gaat helpen om beter inzicht te krijgen.

Mooie tool om personeel naar een hoger plan te krijgen

Downloads

Het project mmm lekker werken biedt een aantal gratis instrumenten. Kijk welke producten binnen jouw organisatie kunnen helpen om lekker te werken.

Een helder overzicht van wat het project mmm lekker werken inhoudt.

Ben je al in het bezit van de Toolkit Schijf van Vijf?

Vraag een set dialoogkaarten op en speel het spel met alle collega’s.

Download deze roadmap en krijg inzicht in hoe lekker werken is in te bedden in je bedrijfsvoering

Helpende hand

‘Geef uw werknemers een helpende hand cadeau

Klik hier voor tips

Voor financieel fitte werknemers. De website biedt gesprekstips en voorbeeld filmpjes.

mmm lekker werken is een programma van Stichting 3xM Levensmiddelen. Hierin werken Vakcentrum, CNV Vakmensen en FNV Handel samen. In het programma wordt dan ook slim gebruikgemaakt van de diensten en producten van deze organisaties.

Heeft u een vraag over het programma mmm lekker werken, vul dan hieronder uw gegevens in.

Stichting 3xM Levensmiddelen

Blekerijlaan 1

3447 GR Woerden

T (0348) 41 97 71

info@mmmlekkerwerken.nl

www.mmmlekkerwerken.nl