Selecteer een pagina

Downloads

Digitale toolkit

De digitale toolkit vraagt om enige instructies om deze goed te kunnen gebruiken. Vraag hem daarom aan via het invulveld rechts op de pagina.

 

mmm lekker werken!

Lekker werken zodat de winkel op rolletjes loopt. Elke dag met plezier aan de slag. En als team gaan we ervoor: we zetten ons optimaal in voor de klant. We leveren de hoogste kwaliteit. Nu en in de toekomst.

Dit vraagt van medewerkers dat ze

• Mentaal en fysiek fit zijn

• Meester zijn in hun vak

• Meebewegen met alle ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie

Hoe krijgen we dergelijke medewerkers in de winkel?

Door ervoor te zorgen dat het werk uitdagend is en blijft. Door medewerkers uit te dagen zich voortdurend te ontwikkelen. Laat medewerkers meedenken hoe het werk nog beter gedaan kan worden. Ga in gesprek met elkaar hoe je het beste uit elkaar kunt halen, uit de ander en de winkel. En maak waar nodig afspraken over wat ieder nodig heeft om lekker te werken.

Ofwel: door als ondernemer en leidinggevende aan de slag te gaan met vijf factoren (hierna ‘ingrediënt’ genoemd) die van invloed zijn op lekker werken:

Zelfstandigheid

Leerruimte

Maatwerkafspraken

Het goede gesprek

Betrokkenheid

Met deze Toolkit Schijf van Vijf kan je met je medewerkers in gesprek over lekker werken, met als resultaat dat jij én je medewerker meer bewust worden van lekker werken en dat je hiermee ook beiden concreet aan de slag kunt gaan. Daarnaast is deze Toolkit een hulpmiddel om tot afstemming te komen wat jij, als werkgever en leidinggevende, je  medewerker en het team belangrijk vinden om lekker te werken en te blijven werken.

De Toolkit Schijf van Vijf bestaat uit 59 kaarten, verdeeld over 5 groepen.

1. Betekeniskaarten:

Per ingrediënt (zelfstandigheid, leerruimte, maatwerkafspraken, het goede gesprek, betrokkenheid) uitleg wat het inhoudt, meer achtergrondinformatie door verwijzingen naar artikelen en onderzoeken. En links naar filmpjes over het ingrediënt.

2. Praktijkvoorbeeld kaarten:

Per ingrediënt een sprekend voorbeeld uit de praktijk dat laat zien hoe dit ingrediënt concreet vorm kan krijgen in de winkel.

3. Tip kaarten:

Tips op welke wijze het betreffende ingrediënt kan worden toegevoegd aan de bedrijfsvoering.

4. Vragenkaarten:

Een aantal vragen die je tijdens een gesprek met een medewerker kan stellen.

5. Gouden tip kaarten:

Per ingrediënt 1 kaart waarop je de gouden tip kan noteren die je graag wilt delen met collega-ondernemers of leidinggevende.

Je kan de Toolkit Schijf van Vijf op verschillende manieren gebruiken. Op de ‘instructiekaarten’ tref je enkele toepassingen aan, waaruit je op basis van je vraag en behoefte een keuze kan maken.

Vraag hier de digitale toolkit aan. Wij zullen deze zo snel mogelijk aan je doorsturen en uitleg geven over het gebruik hiervan.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Vul dan hieronder uw gegevens in.

mmm lekker werken is een programma van Stichting 3xM Levensmiddelen. Hierin werken Vakcentrum, CNV Vakmensen en FNV Handel samen. In het programma wordt dan ook slim gebruikgemaakt van de diensten en producten van deze organisaties.

Heeft u een vraag over het programma mmm lekker werken, vul dan hieronder uw gegevens in.

Stichting 3xM Levensmiddelen

Blekerijlaan 1

3447 GR Woerden

T (0348) 41 97 71

info@mmmlekkerwerken.nl

www.mmmlekkerwerken.nl