Selecteer een pagina

Voor de ondernemer

Lekker werken zodat de winkel op rolletjes loopt. Elke dag met plezier aan de slag. Jij gaat ervoor, samen met je team: we zetten ons optimaal in voor de klant. En leveren de hoogste kwaliteit. Nu en in de toekomst.

Voor de medewerker

Wil jij als werknemer ook lekker werken en ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt? Elke dag met plezier aan de slag? Jij en jouw team gaan ervoor: je zet je optimaal in voor de klant en levert de hoogste kwaliteit. Nu en in de toekomst. 

Wist je dat jij als werknemer recht hebt op een ontwikkelingsbudget? Je kan zelf bepalen welke training of cursus van deze rekening betaald wordt. 

Zijn jullie klaar voor de toekomst?

Wat vraagt dit van jullie als team, zodat jullie met plezier aan de slag kunnen en lekker kunnen werken?

Dus:

  • Meester in je vak

  • Mentaal en fysiek fit

  • Meebewegen

Hoe bereiken we het niveau van mmm lekker werken?

Door ervoor te zorgen dat het werk uitdagend is en blijft. Jezelf voortdurend ontwikkelen. Meedenken hoe het werk nóg beter gedaan kan worden. In gesprek gaan met elkaar: hoe kun je het beste uit jezelf, uit de ander en uit de winkel halen? En waar nodig afspraken maken: wat hebben jullie allemaal nodig om lekker te kunnen werken? Dan presteren jullie als team optimaal met plezier!

Ofwel: door aandacht te besteden aan de ingrediënten van de Schijf van Vijf:

  • Zelfstandigheid
  • Leerruimte
  • Maatwerkafspraken
  • Het goede gesprek
  • Betrokkenheid

De Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf geeft een overzicht van vijf belangrijke factoren waarmee je als team daadwerkelijk aan de slag kunt.

Zelfstandigheid
Geef medewerkers zelfstandigheid
Leerruimte
Laat medewerkers experimenteren
Maatwerk afspraken
Maak afspraken op maat
Het Goede gesprek
Ga het gesprek aan met je medewerker
Betrokkenheid
Zorg dat medewerkers zich betrokken voelen
Medewerkers die werkzaamheden oppakken en meedenken. Plannen maken hoe het anders zou kunnen. Daar wordt het werk leuker en spannender van. En dat is goed voor de motivatie!
Ga experimenteren. Dat geldt voor iedereen. Geef elkaar daar de ruimte voor en pák die ruimte. Daar komt geheid iets bijzonders uit. En volg die cursus die je dolgraag wilt. Dikke kans dat je prestaties omhoogschieten.
Maak afspraken op maat. Wil je een studie volgen? Of ben je mantelzorger? Praat erover. Fijn dat je dan iets eerder naar huis mag. En fijn dat je daar als ondernemer aandacht voor hebt, dat je er rekening mee houdt. Maar neem als ondernemer zelf ook die ruimte – in overleg met je team.
Wat heb je zelf nodig? Hoe zit je in je vel? Denk je over jouw toekomst? Heb jij een plan B? Of plan C? Maak het bespreekbaar! Een goed gesprek heeft iedereen nodig.
Zorg dat jullie je allemaal betrokken voelen. Dan zit je goed; dat geldt voor iedereen! Dit is dé voorwaarde om vleugels te krijgen. Jullie stijgen allemaal boven jezelf uit. Mmm lekker werken.

Analyse

Eerst breng je alles in kaart. Daarvoor krijg je een paar slimme en efficiënte instrumenten. Zo verzamel je een schat aan gegevens. Hoe groot is de inzetbaarheid en productiviteit van je medewerkers? Dat kom je nu te weten. En dat is van fundamenteel belang.

KOBA-DI
Oriëntatiescan
Duurzame inzetbaarheid
Medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO)
Dialoogkaart
Hoe duurzaam inzetbaar en productief zijn jullie eigenlijk? Met de Kosten Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid brengen we dit in kaart.

lees meer>

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie mentaal en fysiek fit, meester in je vak en spelen jullie soepel in op nieuwe ontwikkelingen? De Oriëntatiescans en de Bedrijvenscan verschaffen je hier inzicht in.

lees meer>

Hoe staan jullie met zijn allen in de organisatie? Hoe tevreden zijn jullie? Dankzij het MTO komt jullie onderlinge dialoog goed op gang.

lees meer>

Samen praten over de 3M’s. De Dialoogkaart is een interactief spel om samen te doen. Op een speelse manier bespreek je met elkaar hoe je lekker kunt werken.

lees meer>

“Volgend jaar heb ik als doelstelling om extra aandacht te geven aan de ontwikkeling van mijn medewerkers. Aandacht voor medewerkers is onderdeel van de visie van mijn bedrijf. Het begint immers bij hen! Ik ben ervan overtuigd dat door ruimte te geven aan mijn medewerkers om zich te ontwikkelen, zij een positieve uitstraling hebben op onze klanten. Ik denk dat een analyse van de duurzame inzetbaarheid van mijn medewerkers gaat helpen om beter inzicht te krijgen in wat ik voor hen op dit gebied kan doen”, aldus E. Boek van Jumbo Leeuwarden Zuiderburen.

“Mooie tool om personeel naar een hoger doel te krijgen. Duurzame inzetbaarheid speelt daarin een belangrijke rol. Met het groeiende personeelsbestand van de afgelopen tijd, is het daarom goed om dit onderwerp tegen het licht te houden”, aldus K. Corandewal van Spar Corandewal, Rotterdam.

Activiteiten gericht op ontwikkelen

Na de analyse ga je aan de slag in de praktijk. Je doelen zijn duidelijk: jullie moeten als geheel team duurzaam inzetbaar zijn. Dat betekent: mentaal en fysiek fit, meester in je vakgebied en meebewegen met nieuwe ontwikkelingen. Daar hebben jullie de ingrediënten uit de Schijf van Vijf voor nodig.

Toolkit met ingrediënten uit de schijf van vijf
Fysieke en mentale belasting op de werkvloer 
Goed gesprek op de werkplek 
Wat is Plan B?  Of Plan C?  
Vakkennis

Aan de kantinetafel praten over de 3M’s en de Schijf van Vijf

lees meer>

Mentaal en fysiek fit. Hoe tillen of zitten jullie?

lees meer>

Praten, praten, praten. Over werk, ambities, nieuwe ontwikkelingen, toekomst.

lees meer>

Wat hebben jullie nodig om lekker te werken? Stel, je wilt of moet weg.

lees meer>

Blijf bij in je vak. Alleen dan kun je kwalitatief goed werk leveren en de klant optimaal bedienen.

lees meer>

Advies continuïteit bedrijfsvoering
21e-eeuwse vaardigheden     
Ondernemerschap in de praktijk 
Persoonlijke gezondheidscheck & PMO’s 
 
Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

Hoe zet je je bedrijfsvoering voort, juridisch en financieel?

lees meer>

Leer kritisch en creatief denken, problemen oplossen.

lees meer>

Er komt duizelingwekkend veel op je af als ondernemer.

lees meer>

Met de Persoonlijke Gezondheidscheck krijgen jullie inzicht in je gezondheid en leefstijl.

lees meer>

Jullie arbeids- omstandigheden zo optimaal mogelijk maken.

lees meer>

Youfit@retail heeft een vernieuwd digitaal loopbaan- en leerplatform waar werkenden en werkzoekenden in de detailhandel al zelf informatie kunnen vinden, hun account aanmaken, vacatures vinden, een CV maken, loopbaan- en leertesten kunnen doen, en contact leggen met een loopbaancoach. Deelnemers maken vooral gebruik van de Vacaturezoeker, de Interesse- en competentietest, de Loopbaanwaardentest, en de Kwaliteitentest. Meer informatie over Youfit@retail vindt u hier.

Downloads

mmm lekker werken is een programma van Stichting 3xM Levensmiddelen. Hierin werken Vakcentrum, CNV Vakmensen en FNV Handel samen. In het programma wordt dan ook slim gebruikgemaakt van de diensten en producten van deze organisaties.

mmm lekker werken is een activiteit van Stichting 3xM Levensmiddelen. Hierin werken Vakcentrum, CNV vakmensen en FNV Handel samen.

Download hier ons Privacybeleid

Stichting 3xM Levensmiddelen

Blekerijlaan 1

3447 GR Woerden

T (0348) 41 97 71

info@mmmlekkerwerken.nl

www.mmmlekkerwerken.nl

Heeft u een vraag over het programma mmm lekker werken, vul dan hieronder uw gegevens in.