Selecteer een pagina

home

Schijf van Vijf

Schijf van Vijf

Hoe bereiken we het niveau van mmm lekker werken?

Door ervoor te zorgen dat het werk uitdagend is en blijft. Jezelf voortdurend ontwikkelen. Meedenken hoe het werk nóg beter gedaan kan worden. In gesprek gaan met elkaar: hoe kun je het beste uit jezelf, uit de ander en uit de winkel halen? En waar nodig afspraken maken: wat hebben jullie allemaal nodig om lekker te kunnen werken? Dan presteren jullie als team optimaal met plezier!

Ofwel: door aandacht te besteden aan de ingrediënten van de Schijf van Vijf:

  1. Zelfstandigheid
  2. Leerruimte
  3. Maatwerkafspraken
  4. Het goede gesprek
  5. Betrokkenheid

De Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf geeft een overzicht van vijf belangrijke factoren waarmee je als team daadwerkelijk aan de slag kunt.

Zelfstandigheid

Geef medewerkers zelfstandigheid

Medewerkers die werkzaamheden oppakken en meedenken. Plannen maken hoe het anders zou kunnen. Daar wordt het werk leuker en spannender van. En dat is goed voor de motivatie!

Leerruimte

Laat medewerkers experimenteren

Ga experimenteren. Dat geldt voor iedereen. Geef elkaar daar de ruimte voor en pák die ruimte. Daar komt geheid iets bijzonders uit. En volg die cursus die je dolgraag wilt. Dikke kans dat je prestaties omhoogschieten.

Het Goede gesprek

Ga het gesprek aan met je medewerker

Wat heb je zelf nodig? Hoe zit je in je vel? Denkt je over jouw toekomst? Heb jij een plan B? Of plan C? Maak het bespreekbaar! Een goed gesprek heeft iedereen nodig.

Maatwerk afspraken

Maak afspraken op maat

Maak afspraken op maat. Wil je een studie volgen? Of ben je mantelzorger? Praat erover. Fijn dat je dan iets eerder naar huis mag. En fijn dat je daar als ondernemer aandacht voor hebt, dat je er rekening mee houdt. Maar neem als ondernemer zelf ook die ruimte – in overleg met je team.

Betrokkenheid

Zorg dat medewerkers zich betrokken voelen

Allemaal betrokken voelen. Dan zit je goed; dat geldt voor iedereen! Dit is dé voorwaarde om vleugels te krijgen. Jullie stijgen allemaal boven jezelf uit. Mmm lekker werken.

Workshop 


het goede gesprek


 

Door deel te nemen aan een (gratis) workshop ‘Het goede gesprek’ ga je aan de slag met deze toolkit en ontvang je een kosteloos exemplaar.

Of vraag of een adviseur bij jou langskomt voor uitleg en ontvang de toolkit ‘Schijf van Vijf’.

Heeft u een vraag over de schijf van vijf, vul dan hieronder uw gegevens in.

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Vul dan hieronder uw gegevens in.

mmm lekker werken is een programma van Stichting 3xM Levensmiddelen. Hierin werken Vakcentrum, CNV Vakmensen en FNV Handel samen. In het programma wordt dan ook slim gebruikgemaakt van de diensten en producten van deze organisaties.

Heeft u een vraag over het programma mmm lekker werken, vul dan hieronder uw gegevens in.

Stichting 3xM Levensmiddelen

Blekerijlaan 1

3447 GR Woerden

T (0348) 41 97 71

info@mmmlekkerwerken.nl

www.mmmlekkerwerken.nl